سفارش تبلیغ
صبا ویژن
شگفت است از رشگ بران که غافلند از تندرستى مردمان . [نهج البلاغه]
 
چهارشنبه 92 دی 4 , ساعت 7:18 عصر
 
  اصفهانی ها او را حج باقر می شناسند، مردی که نخستین بار نان فانتزی را سر سفره های مردم این شهر آورد.

haj bagher

نام کاملش محمد باقر قجاوند  و متولد روستای محروم بتلیجه از توابع شهرستان فریدن است.

 کسی که در جوانی در تهران تهیه نان فانتزی را یاد گرفت و به دیارش بازگشت تا آموخته هایش را برای هم استانی های خود عرضه کند.

 حاج باقر حالا بیش از 80 سال سن دارد که می گوید: در آن سال ها یک مغازه در خیابان شهید طالقانی کنونی اصفهان یا همان خیابان شاه سابق اجاره و مشغول به کار شدم.

 این پیرمرد فریدنی افزود: با اینکه در تهران استقبال خوبی از نان های فانتزی شده بود اما در آن زمان در اصفهان تنها ارامنه، یهودیان و انگلیسی ها این نان ها را می خریدند.

 حاج باقر ادامه می دهد: آن روزها همه از من می پرسیدند تو ارمنی هستی؟ این نان از چه درست می شود؟ حلال است؟

 این نانوای قدیمی اصفهان اضافه کرد: اینکه ممکن است در این نان از موادی استفاده شود که در شرع واسلام حرام باشد باعث شده بود که اصفهانی ها با دیده شک و تردید به این نوع نان ها نگاه می کردند و خریدار چندانی نداشت.

حاج باقر هم به ناچار برای گذران زندگی و امرار معاش با یهودیان محله جویباره برای تهیه نان به شرط تحویل آرد قرارداد می بندد و برای آن ها نان می پزد.

 به گفته وی، بعد از گذشت چند سال مردم اصفهان با اطمینان از حلال بودن این نان استقبال بیشتری نشان می دهند و شاگردان حاج باقر قجاوند لباس شاگردی از تن به در کرده و خود استاد این کار می شوند.

 او معتقد است: بیشتر نان فانتزی های فعال شهر اصفهان شاگردان خود او بوده اند.

 حاج باقر پس از آن از خیابان طالقانی نقل مکان کرده و به حومه شهر اصفهان که در زمان حاضر به نام ملک شهر شناخته می شود، می رود.

 پس از آن شعبه های دیگری از نان فانتزی در اصفهان هم دایر می کند و پسران را یکی یکی آموزش می دهد.

 حاج باقر می گوید: فشار زندگی و سامان دادن به زندگی 12 فرزندم باعث شد تا مغازه ها را بفروشم و خرج دختر شوهر دادن و پسر زن دادن کنم.

 از طرفی گشاد شدن دریچه های قلب همسرم و بیماری کلیوی خودم نیز در این سال ها هزینه های زیادی بر من تحمیل کرد و حالا از آن همه شوکت تنها خانه ای برایم مانده و خاطراتی از بهترین همراه زندگیم.

 حاج باقر که به تازگی همسرش را از دست داده است،با بغض می گوید: بهترین دوست و یاور خودم را از دست داده ام.

 وی امروز به یاد آن حاج باقری که روزی امید همه روستاییان خودش بود و دست خیلی از آنها را در مشکلات گرفته بود، آه می کشد.

 هنوز با اینکه زیر بار مشکلات اقتصادی قد خم کرده اما دلش نمی خواهد که به این موضوع بیشتر از این پرداخته شود.

 نماینده و مسوول کمیسیون آموزش اتحادیه نانوایان استان اصفهان نیز وی را به عنوان اولین فعال سنتی کار در پخت نان های فانتزی در اصفهان تایید کرد.

 محمد رضا خواجه افزود: پس از حاج باقر قجاوند افراد دیگری با آوردن تکنولوژی های مخصوص به صورت صنعتی این کار را در اصفهان ادامه دادند.

منبع : فریدن نیوز



لیست کل یادداشت های این وبلاگ