خوش باد که از بهار بهتر باشیم سرسبز تر از سرو و صنوبر باشیم
آن روز مباد تا در این باغ وجود شرمنده لاله های پر پر باشیم
باصلوات بر محمد و آل محمد (ص) ،
روزی و روزگاری؛
روستای بتلیجه از توابع
شهرستان فریدن با تقدیم 25 شهید در راستای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی دارای رتبه ممتازی در میان روستاهای تابعه این شهرستان می باشد که از میان این شهداء،11 شهید از جمله جانشین فرماندهی اطلاعات نیروی زمینی سپاه سردار شهید اصغر قجاوند، تنها سردار شهید این شهرستان در این روستا دفن گردیده اند.
و امـّا؛
در سال 1385 طرح بهسازی گلزار شهدای روستا در قالب طرح ساماندهی گلزارهای شهدای سراسر کشور آغاز گردید و در همین راستا تمامی تابلوهای عکس و سنگ های قبور شهداء و فضای سبز گلزار شهداء با وعده ساخت گلزار شهدای سرپوشیده به کلی تخریب گردید، اما متأسفانه این بازسازی تنها در سطح تعویض سنگ قبور و بهسازی کف انجام گردید و بعد از سفر استاندار محترم استان
اصفهان به این روستا جهت افتتاح پروژه در سال 1385 طرح بهسازی گلزار شهدای این روستا عملاً خاتمه یافته محسوب شد .
همچنین گفتنی است که پیمانکار این طرح در زمان اجرا تعهد کرده بود که چنانچه سنگ قبور سایر افرادی که در محدوده گلزار مدفون هستند ، در مراحل انجام پروژه شکسته شود نسبت به رفع خسارات وارده اقدام نماید. اما متأسفانه پیمانکار به این تعهد خود عمل نکرد و در خصوص تخریب سه سنگ قبر از خانواده معظم شهداء که در محدوده طرح بود اقدام مناسبی انجام نداد از جمله اینکه :
1- سنگ قبر مادر شهید حسین قجاوند شکسته و مفقود گردید که با پیگیری های فراوان برادران این شهید مجدداً نصب گردید.
2- سنگ قبر پدر شهید مطلب قجاوند ( حسینعلی قجاوند) کلاً تخریب گردید که در همان زمان به پیمانکار تذکراتی داده شد اما به موضوع اهمیتی داده نشد .
3- سنگ قبر پدر شهید علی قجاوند ( محمد تقی قجاوند) شکسته شده و به صورت شکسته نصب شد که بعد از یک سال (1386) فرزندان وی مجدداً اقدام به نصب سنگ قبر نمودند.
اما در خصوص این پروژه ناتمام ، نهایتاً بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان با ارسال گزارشی به مدیرکل محترم ساماندهی گلزارهای شهداء به شماره نامه 28061/5604/3011 مورخه86/6/10 گزارش پایگاه مقاومت بسیج بتلیجه در خصوص کمبودهای گلزار را واهی تلقی نموده و با ارسال سه نمونه عکس و اظهار این که سنگ قبر شهدا مرغوب و شیب دار می باشد عملاً از زیر مسئولیت بازسازی و رفع سایر نواقص شانه خالی نمود.
شایان ذکر است خانواده معظم شهداء پس از رؤیت نامه بنیاد شهید استان اصفهان سخت گله مند شده وخواستار پیگیری مجدد تا حصول نتیجه مطلوب گردیدند .
سؤال اساسی اینجاست که آیا تنظیم کنندگان نامه بنیاد شهید استان اصفهان نمی دانندکه شهداء ناظر بر اعمال ایشان هستند و اگر می دانندچرا حق را به باطل می پوشانند در حالی که به حقانیت آن واقفند ؟
ضمناً مسئولین شهرستان فریدن( معاون محترم فرمانداری شهرستان فریدن ، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه ناحیه فریدن، امام جمعه محترم بخش بویین میاندشت ، ریاست محترم بنیاد شهید وامور ایثارگران شهرستان فریدن بخشدار محترم بخش بویین میاندشت ، جامعه ایثارگران شهرستان فریدن و ........) به ناتمام بودن پروژه گلزار شهدای روستای بتلیجه اذعان داشته و بر این مسئله معترضند.
معایب گلستان شهداء:
1- نداشتن سقف برای محافظت قبور مطهرشهداء در مقابل بارش برف و باران. ( با توجه به برف خیز بودن منطقه حاکی از آن است که پیش ازاین در این گلزار به علت بارش های برف از نرده و روپوش بالای قبر هر شهید برای محافظت در برابر برف و باران استفاده می شده است )
2- عدم استفاده از سیستم روشنایی .
3- استفاده از سنگ قبور نامرغوب .( که به علت شیب دار نبودن سنگ قبور، وضعیت جغرافیایی منطقه، رنگها و نوشته ها و تصاویر شهداء در حال امحاء می باشد.
4- عدم استفاده از تابلویی که نشان دهنده ی گلزار شهدا باشد (در صورتی که قبلاً این گلزار شهداء دارای تابلو بوده است ؛ در حالی که تابلوی گلزار شهداء بعد از این طرح کنده شده و در بیرون گلزار شهداء رها شده است)
5- عدم استفاده از پرچم در بالای قبر هر شهید .
6- نداشتن حصار
7- استفاده از سیستم آبرسانی ناقص
8- انباشته شدن نخاله های ساختمانی در اطراف گلزار شهداء .
روزهای پایداری؟روزهای پایداری هشت سال دفاع مقدس ، برهه ای از تاریخ این مرز بوم و فصلی ماندگار از کتاب عمر مردم این دیار است، این روزها وقتی در خیابانهای کوچک و بزرگ شهر به آیینه ی نگاه های برادران شهیدمان نگاه می اندازیم از خود می پرسیم ، به راستی کدام دوره از تاریخ ما این قدر شعر و تصویرهای ماندنی به خاطرات ما هدیه داده اند . هنوز هم بعد از این همه سال شکوهمندترین تصاویری که می بینیم ، پرچم هایی اند که در گلزارهای شهر و روستاهای دور و نزدیک این خاک ، باد می خورند و از اهتزاز نمی افتند. ، هنوز آتش گرم روزهای پایداری را در گلزار های شهداء می بینیم .
امّا؟
در این طرح پرچمها سه رنگ ایران که هر رنگ آن معنای زیبایی دارد دیگر به اهتزار در نمی آیند؟ دیگر نشانی که از دور نشانِ گلزارشهداء باشد نیست ؟ دیگر قبر پدر شهید هیچ اهمیتی ندارد، اگر هم تخریب شد کسی جوابگو نیست؟
همچنین آقای شکوهی از کارمندان بنیاد شهید شهرستان فریدن در خصوص از بین رفتن نوشته های سنگ قبور شهدا را ؛ خانواده های معظم شهداء را مقصر می داند و این گونه اظهار می نماید :
" متأسفانه کوتاهی پدر شهداء در برف روبی گلزار شهدا باعث از بین رفتن سنگ قبور شهدا شده است"
حال جای سوال دارد که آقای شکوهی درخصوص توجیه کار آقایان و رفع نواقص گلزار شهدا، خانواده معظم شهدا را باید مقصر بداند ؟
کدامین پدر شهید؟
پدرشهیدی که سنگ قبرش بر اثر سهل انکاری آقایان سه سال است که تخریب گشته است
والسلام
شادی ارواح پاک طیبه شهداء صلوات